Primena medija u nastaviObrazovni softverOd igračke do računara ...Lugram_3x3
 

 

OŠ "20. oktobar" Sivac, novembar 2012.

Školska 2012/13 godina

Odeljenje III4

Tema: Lugram računarom - verzija Lugram_3x3

Učenici su, u okviru obrazovnog projekta Lugram, ovom prilikom rešavali zadatke verzijom Lugram_3x3. Prema planu aktivnosti u okviru projekta i ova (druga po redu) generacija mlađih osnovaca OŠ "20. oktobar", u trećem razredu se obučava za završne Lugram-aktivnosti koje ih očekuju kao učenika četvrtog razreda. Verzija Lugram_3x3, osim što obučava učenike za dalje faze projekta, istovremeno doprinosi daljem razvoju "geometrijskog mišljenja" kod ovih mališana, nadovezujući se na aktivnosti započete primenom verzije Lugram_III.

Lugram_3x3 donosi više zadataka (27), podeljenih u tri težinska nivoa igre. Polje u kojem se zadatak rešava ne sadrži vidljivu mrežu kvadrata kao što je to bio slučaj sa verzijom Lugram_III. Ponuda sastavnih elemenata je drugačija, a broj različitih sastavnih elemenata je veći nego u verziji Lugram_III. Učenicima je trebalo određeno vreme da se prilagode novim uslovima u kojima igraju već poznatu igru. Za to su iskoristili prvi čas druženja sa Lugram_3x3. Na drugom času su se već više zabavljali, trudeći se da urade što veći broj zadataka, a nekolicina je uspela i da stigne da reši sve zadatke.

Još nekoliko susreta tokom školske godine sa verzijom Lugram_3x3, omogućiće učenicima da spremno dočekaju narednu, završnu fazu projekta u kojoj će koristiti Lugram_III_g.

 

 
  © Lugram 2008.