Primena medija u nastaviObrazovni softverRad grupe učenika VIII razreda na temu "Vojvođanski salaši"
 

 

OŠ "20. oktobar" Sivac

mart 2009.

Saradnja na relaciji nastavnik-učenici, učenik-učenik, nastavnik-nastavnik, rad u grupi na obradi određene teme, korelacija nastavnih aktivnosti, rad sa medijima ... proizveli su još jednom kvalitativni pomak u organizaciji nastave u OŠ "20.oktobar" u Sivcu. Reč je o nastavi geografije VIII-im razredima.

Kako učenici osmih razreda u okviru izbornog predmeta pohađaju nastavu informatike, pružila se prilika da svoja znanja stečena na tim časovima, iz oblasti primene MS Power Point-a, upotrebe za izradu prezentacije na teme iz geografije. Bio je to njihov mali seminarski rad, doprinos obradi određene nastavne teme.

Naslovna strana prezentacije

Ovom prilikom predstavljamo rad grupe učenika VIII4 odeljenja, na temu "Vojvođanski salaši". Jednostavna izvedba u Power Point-u, ilustruje jedan broj salaša u Vojvodini koji su zadržali svoj izvorni izgled a i rekonstruisanih za potrebe savremene turističke delatnosti. Većinu materijala za prezentaciju učenici su prikupili sa Internet stranica o ovim objektima. Prikupljajući materijal sa Interneta još jednom su testirali sopstvene sposobnosti stečene na časovima nastave informatike.

Prezentaciju prate zvuci tamburaškog orkestra koji izvodi numeru "Veliko Bačko" tako da priča o salašima dobija pravi ambijent. Prezentaciju prati i izlaganje učenika. Svaki član grupe je pripremio tekstualni prilog koji prati deo prezentacije za koji je bio zadužen u podeli zadataka u grupi.

 

 
  © Lugram 2008.