Primena medija u nastaviObrazovne igreIgre pamćenjaLUGRAM - igra pamćenja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OŠ "20.oktobar" Sivac, školska 2009/10. godina

LUGRAM se može igrati i bez upotrebe miša, upotrebom numeričkog dela tastature. To je naročito važno za prilagođenje ove geometrijske slagalice za igru i slepoj deci. U prvim testovima prototip verzija ove vrste računarske igre Lugram, pomogli su i učenici IV4. Rad se odvijao u grupama od po 6 učenika. Autor Lugrama je dobio niz korisnih informacija od svojih mlađih saradnika.

Foto-zapis sa testiranja

Na kraju testa, svaka grupa učenika je imala zadatak da sastavnim elementima, kako ih je imala priliku da upozna u verziji Lugrama koju je testirala, opiše Lugram-zadatak koji je autor zadao na tabli u kabinetu. I u ovom slučaju Lugram se istakao kao korisna vežba iz geometrije.

OŠ "20.oktobar" Sivac, školska 2013/14. godina

Zahvaljujući podršci automatic-speech-recognition (ASR) tehnologije za srpski jezik, proizvoda preduzeća AlfaNum Novi Sad u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, učenici ove generacije IV4 odeljenja, Lugram su mogli da igraju koristeći kratke govorne naredbe na srpskom jeziku.

Zapis sa testiranja

Ova aktivnost je dala značajan doprinos naučno-istraživačkom projektu Lugram koji obuhvata različite oblike prilagođenja ove obrazovne igre slabovidim i slepim osobama.

 

 
  © Lugram 2008.