Primena medija u nastaviObrazovni softver"GEOGEBRA izlet" u srednju školu
 

 

"GEOGEBRA izlet" u srednju školu

Geogebra može značajno da pomogne u pripremi časova i zadataka iz oblasti analitičke geometrije na primer. Isto tako uspešno mogu da se predstave različite teme i zadaci iz geometrije u ravni. Naredni primeri pokazuju kako deo teme Izvod funkcije, ili kompletna tema mogu da izgledaju pripremljeni upotrebom Geogebra softvera.

Primer možete pronaći na http://alas.matf.bg.ac.rs/~ml06095/master/izvod.html. Instalirajte pre toga Geogebru na svom računaru. Autorima apleta se možete obratiti e-mail-om (stranice Kontakt).

Da pogledamo kako su učenici gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru, na sajtu svoje škole predstavili temu Izvod funkcije: http://www.gimnazijaso.edu.rs/gimnazija/nastavni-predmeti/matematika/izvod-funkcije_1.php. Namera im je da svojim grafičkim prikazima dodaju dinamički karakter.

Program Geogebra možete preuzeti na adresi www.geogebra.org i instalirati ga u off-line ili Geogebra-webstart varijanti. Pored Geogebre potrebno je još da imate instaliran Java Runtime Environment 6 ili noviju verziju. Preuzmite i Geogebra (verzija 3) uputstvo. U najavi je Geogebra 5.0 (3D).

 

 
  © Lugram 2008.