IZ ISTORIJE PC-aIzložba "Dve PC decenije"
 

 

U čitalačkom prostoru Narodne biblioteke u Sivcu, novembra 2005.g. sivački osnovci i ostali posetioci su imali priliku da "prošetaju" kroz dvadesetogodišnju istoriju razvoja personalnih računara i njihovih hardverskih komponenti.

     

     

     

Zahvaljujem se Vojvođanskoj banci ad i SZR "HARD" Sombor na pomoći pri opremanju izložbe.

Veći deo eksponata izložbe "Dve PC decenije" završio je kao postavka učila u kabinetu za nastavu informatike u OŠ "20.oktobar" u Sivcu.

O izložbi su izveštavali www.sivac.net, listovi Politika i Kulska Komuna, radio Kula. Još jednom se zahvaljujem Narodnoj biblioteci u Sivcu na podršci i ustupanju prostora za ovu manifestaciju. Na taj način smo započeli sa tematskim večerima iz oblasti informatike i računarstva u mesecu novembru u Sivcu. U razgovoru na radiotalasima radio Kule novembar smo spontano nazvali "mesecom informatike" u Sivcu.

Da smo u Sivcu imali "pravi" osećaj za teme iz računarstva i informatike svedoči i moje učešće u manifestaciji "Noć muzeja" u Beogradu, juna 2006. Sivački eksponati su imali zapaženu ulogu u izložbenom prostoru "PC MUZEJ"-a koji je u galeriji "Progres" u Knez Mihajlovoj ulici za tu priliku organizovao časopis PC, jedan od najuticajnijih časopisa u Srbiji iz oblasti računarstva. Postavka će u buduće biti stalno smeštena u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. detaljnije >>>

 

 
  © Lugram 2008.